You are currently viewing Neurofeedback kan give mental og fysisk ro

Neurofeedback kan give mental og fysisk ro

  • Post author:
  • Post category:Diverse

Neurofeedback behandling kan afhjælpe mange mentale og fysiske tilstande

Neurofeedback – også kaldet EEG-træning – er i bund og grund medicinfri hjernetræning. Det er en behandlingsform, der endnu ikke er så kendt herhjemme, men til gengæld er meget udbredt i lande som Tyskland, Norge og USA.

 

Hvad kan en neurofeedback behandling hjælpe?

Under behandlingen aktiveres de dele af hjernen, som til dagligt arbejder lidt for langsomt. Samtidigt dæmpes de andre dele af hjernen, som til dagligt arbejder lidt for hurtigt. Neurofeedback stimulerer altså hjernens egen evne til selvkontrol og -regulering. 

EEG-træning, som neurofeedback også kaldes, kan afhjælpe eller lindre mange forskellige udfordringer. Det er helt oplagt til mennesker, der lever med stress, søvnproblemer, koncentrationsbesvær, hovedpine/migræne, tinnitus, ADHD, ADD, indlæringsvanskeligheder og autisme. Det kan også være en meget nyttig behandlingsform for elitesportsudøvere eller erhvervsfolk til peak performance, eftersom det er effektivt i forhold til at styrke opmærksomhed, koncentration og hukommelse.

Hvordan foregår en neurofeedback behandling?

En behandling med neurofeedback er hverken fysisk eller mentalt krævende for dig som klient. Tværtimod kan det være ret afslappende. Det eneste, du skal lave, er nemlig at sidde foran en skærm og slappe helt af til fx en film eller en serie. Imens du gør dette, er der fastgjort små elektroder på dit hoved til at måle din hjernes elektriske impulser, som sendes til et computerprogram. 

Imens du ser filmen eller serien, vil computerprogrammet ændre billedkvaliteten på skærmen. Arbejder din hjerne for langsomt eller hurtigt, vil billedkvaliteten forværres. Når din hjerne er i balance, er billedkvaliteten i top. Hjernen stræber altid efter bedste billedkvalitet, og derfor vil den helt af sig selv finde ud af, hvad den skal gøre for, at billedkvaliteten er god. 

Efter behandlingen kan du fortsætte din dag – der er ingen bivirkninger eller gener. De fleste mærker en forskel efter 10 sessioner, og de fleste oplever en vedvarende effekt efter 20-30 sessioer. Stresscoach og autoriseret neurofeedback behandler Helle Gottenborg tilbyder forskellige klippekort, så du kan få lige den mængde neurofeedback behandlinger, du har brug for.